Per la Diabetis, el Marcador a Zero, la iniciativa del Sabadell Nord CF als VII Premis Solidaris

1//

El II Torneig Sabadell Nord va recollir donatius per la Fundación DiabetesCERO i va ser guardonat en la categoria 'Foment dels valors i la cohesió social' dels Premis Solidaris

Per la Diabetis, el Marcador a Zero, la iniciativa del Sabadell Nord CF als VII Premis Solidaris

La VII edició dels Premis Solidaris de la Fundació Catalana de Futbol està plena d'històries que no es poden oblidar. En la categoria 'Foment dels valors i la cohesió social', el CF Sabadell Nord va ser un dels guardonat gràcies al torneig que van disputar el passat mes de juny on es van recaptar diners per la Fundación DiabetesCERO, la única fundació de tot l’estat espanyol que treballa per recollir fons per a la cura de la Diabetis Tipus I. Gràcies als donatius que recull i dona, la seva missió és ajudar a la comunitat científica perquè tingui els recursos necessaris per avançar en la cura d’aquesta malaltia que afecta a milions de persones a tot el món.

En aquest sentit, el CF Sabadell Nord va organitzar el mes de juny de 2023 el II Torneig Sabadell Nord “Fem Barri”. Úrsula Santos, mare d’un jugador del club, es va assabentar de la celebració i va fer la proposta a la directiva. “Nosaltres gustosament al rebre la proposta la comprem, mirem com la podem vestir perquè pugui funcionar i tirar endavant” assegura Francesc Pinyol, director esportiu del CF Sabadell Nord. El torneig tenia com objectiu apropar tots els barris de Sabadell a través del futbol aprofitant les festes locals del barri de Ca N’Oriac de la ciutat. A més a més, el torneig va servir per conèixer de la mà de la Fundación DiabetesCERO quins avenços s’estan aconseguint per la cura de la Diabetis i la importància de seguir ajudant econòmicament les investigacions que s’estan portant a terme actualment.

Úrsula Santos, mare d’un jugador del CF Sabadell Nord que té la Diabetes tipus 1 afirma que “el futbol és una part important del tractament de la malaltia”. Quan el seu fill va debutar ja jugava a futbol però necessitava una adaptació. “No es pot començar a fer l’esport directament una vegada diagnosticada la malaltia. Per nosaltres una de les nostres pors era si hauria de deixar el futbol pel diagnòstic. L’esport forma part del tractament per la diabetis” explica Úrsula Santos que es va reunir diverses vegades amb els dirigents del CF Sabadell Nord per tal que s’entengués la situació. “En tot moment és un més i en aquest sentit no hi ha cap tipus de problema” afirma Santos.

Gràcies als donatius recollits en aquest torneig, prop de 800€ de recapte van anar dirigits a  la Fundación DiabetesCERO, que pot seguir fiançant investigacions biomèdiques, donar beques joves talents científics i conscienciar sobre la importància d’investigar per poder curar. Mai un marcador a 0 seria tan victoriós per trobar cura a la diabetis. El torneig celebrat va ser una jornada molt positiva per tots els assistents que van gaudir d’un bon dia de futbol i solidaritat. “Va ser un dia molt maco, que era el més important” paraules del CF Sabadell Nord, Paco Hermoso. “Al mes de juny que pràcticament les temporades esportives han finalitzat, hi ha ganes de futbol. Va ser una meravella, una jornada molt maca. A més a més, tenim un equip de jugadors inclusius que també van participar i ho van passar molt bé” conclou Paco Hermoso sobre el torneig solidari.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.