La història de superació de l'àrbitre Deray Palou en els VII Premis Solidaris

0//

Deray Palou ha estat guardonat amb el primer premi de la categoria 'Àrbitre' en la celebració dels VII Premis Solidaris de la Fundació Catalana de Futbol.

La història de superació de l'àrbitre Deray Palou en els VII Premis Solidaris

Deray Palou és un àrbitre cursetista de 17 anys de la delegació de Figueres i forma part del Comitè Tècnic d’Àrbitres fa tres temporades. Després de xiular els partit dels cap de setmana, el Deray no es trobava bé  veia com a sota les mitgetes tenia hematomes, però preferia no comentar-ho amb la família ni el CTA per continuar arbitrant. 

El 5 de maig de 2023, a l’arribar a casa després d’un partit, el Deray demana a la família que el partin al metge, no es trobava gens bé. Després d’anar d’urgències a Figueres, el deriven a Girona i d’allà cap a la Vall d’Hebron de Barcelona. Amb només 17 anys, en Deray va ser diagnosticat de Leucèmia. L’ingressen i comença un tractament molt agressiu durant varis mesos. Mig any de tractament, que resulta efectiu i la leucèmia queda controlada.

Ens situem a l'inici d'aquesta temporada. En Deray continua rebent tractament, i sota l'autorització dels oncòlegs, es presenta a les proves físiques i tècniques del CTA. Des del Comitè Tècnic d’Àrbitres se li va proposar al Deray de fer les proves més tard però el jove àrbitre va decidir passar les proves amb la resta dels seus companys i en igualtat de condicions. Per en Deray pensar en l'arbitratge i el retorn als terrenys de joc ha estat un motiu per aconseguir recuperar-se. “L’arbitratge m’ha ajudat molt perquè dia a dia a l’hospital pensava en ell i m’ha ajudat molt per esforçar-me físicament i per estar al dia físicament”.

Actualment està arbitrant i arribant a la fase final del tractament, que si tot va bé, podrà dir que ha vençut la leucèmia. De sempre, la família ha assegurat i els metges ho han corroborat, que l’arbitratge li ha donat la força i la motivació per superar aquesta malaltia. “Per ell ha estat la seva via d’escapatòria i el seu enfocament i ha lluitat per seguir endavant per superar-se i per passar les proves. Ha estat la seva sortida a ser el que era abans". Paraules de la mare d'en Deray que veu com el seu fill poc a poc torna a la seva normalitat. 

Ha estat un procés dur el que ha hagut de passar en Deray Palou per aconseguir superar la leucèmia i tornar a xiular però tant la família com el propi Deray veuen una gran evolució i és una satisfacció veure com pot tornar a ser el d’abans. El col·lectiu arbitral i des del CTA han estat sempre al seu costat, recolzant-lo en un gest solidari i de companyia.

GALERIA D'IMATGES - VII Premis Solidaris


Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.