L’Escola de Futbol Can Mir i la seva aposta pel futbol de veritat

2//

El club rubinenc serà un any més a l’Enfutbola’t, el torneig impulsat per la Fundació de l’FCF.

L’Escola de Futbol Can Mir i la seva aposta pel futbol de veritat

El Club Escola de Futbol Can Mir de Rubí és un dels clubs que més ha crescut en el futbol inclusiu. L’arribada fa pràcticament una dècada d’un nen de 14 anys que volia jugar a futbol però sentia que no hi tenia lloc va canviar el paradigma d’un club que des d’aleshores no ha parat de créixer. “Espanta una mica aquest creixement” reconeix el seu president, Xavi Mas, que ha vist com el CEF Can Mir ha passat de 8 a 47 jugadors en pocs anys i ha donat moltes passes endavant amb el club. “Hem iniciat entrar a una lliga a nivell de Catalunya. Ens hem convertit en un referent a la comarca, molta gent venia de diferents llocs de la zona, de la pròpia comarca, no només de Rubí, sinó de Sant Cugat, Terrassa, Sabadell i vam animar a altres clubs a fer el mateix. 

José Manuel Maria, jugador del Can Mir, va ser qui va iniciar el club amb 14 anys i ara, amb 22, segueix sent un dels membres de l’equip. “M’agrada jugar a futbol perquè aquí estic content i feliç” reconeix el davanter roig i negre que serà un dels participants a l’Enfutbola’t de proper 1 de maig.

El CEF Can Mir de Rubí actualment disposa de 5 equips de futbol inclusiu mixtes dividits segons la diversitat funcional. El club té un total de 47 jugadors, dels quals 4 són noies que estan entrenats per sis monitors i monitores especialitzats. La clau del club és que utilitzen el futbol com a eina d’integració. “Tenen un espai on es senten bé, es poden relacionar i on poden practicar un esport que és tan popular com el futbol i s’emmirallen amb equips de primera divisió i jugadors de primera divisió i aquí poden d’alguna manera desenvolupar aquesta admiració que tenen pels jugadors” assegura Jordi Muntan, integrador social i entrenador del CEF Can Mir que reconeix que el pas important seria anar més enllà. “El pas bonic i genial seria que la inclusió fos total i que els equips ordinaris no miressin tant el nivell competitiu i poguessin incloure infants en els seus equips”.

Sense un objectiu clar a nivell esportiu, l’objectiu principal a nivell humà és que tothom pugui jugar a futbol. “Igual que amb la nova directiva i amb l’anterior, l’objectiu del club sempre ha estat que no hi hagi cap crio que es pugui quedar sense jugar per qualsevol circumstància, sigui econòmica, sigui social o perquè té una discapacitat” afirma Xavi Mas, president del Can Mir.

L'ENFUTBOLA'T, EL FUTBOL PER A TOTHOM

El proper 1 de maig al Vendrell, el CEF Can Mir de Rubí será un dels 53 equips participants de la 6ª edició del Torneig Enfutbola’t impulsat per la Fundació de la Federació Catalana de Futbol. Va ser un dels clubs precursors en la creació d’equips inclusius al Vallès Occidental i actualment té 47 jugadors i jugadores. José Manuel Maria o Sergio González són jugadors que no es perdran la cita. A l’Enfutbola’t, els tracten d’allò més bé. “Sempre que hem anat ens han tractat molt bé, la gent que está allá encarregant-se de l’organització són molt correctes i ens donen bé de menjar” assegura Sergio González, un dels porters del club.

GALERIA D'IMATGES


Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.