El primer club federat català amb equip de futbol per a amputats

2//

El Sant Vicenç dels Horts 2014 AE, reconegut en els Premis Solidaris de la Fundació de l'FCF gràcies al seu projecte pioner per afavorir la inclusió d’aquest col·lectiu en el dia a dia del club.

El primer club federat català amb equip de futbol per a amputats

El Sant Vicenç dels Horts 2014 Associació Esportiva s'ha convertit en el primer club federat de tot Catalunya en crear un equip per a amputats, amb l’objectiu de fomentar els valors de la integració de tots els col·lectius en el món del futbol. Una magnífica iniciativa que li ha valgut el Premi Foment dels Valors’ als Premis Solidaris de la Fundació de la Federació Catalana de Futbol, celebrats el 17 de febrer a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm.

Aquest projecte pioner va néixer a través de Jonathan Ruiz, que té una discapacitat física al tronc inferior. Gràcies a diverses gestions es va aconseguir formar un equip de futbol per a amputats de 7 jugadors. Amb l’ajuda del club, actualment disposen d’un espai per entrenar, material i equipacions. Tanmateix, el vincle més important s’exerceix a partir de la inclusió d’aquest col·lectiu en el funcionament diari del club, fent que petits i grans, famílies i seguidors, s’impregnin d’aquest esperit de superació.

D’aquesta manera, el futbol per a amputats del Sant Vicenç dels Horts 2014 Associació de Futbol és el primer equip de Catalunya en aquesta modalitat, i el quart d’Espanya. En aquest sentit, les dificultats d’exercir la pràctica esportiva en forma de competició es veu afectada per la manca de recursos per als desplaçaments amb equips de les mateixes característiques.

El president de l’AF Sant Vicenç dels Horts, Juan Carlos Avila, recorda com va sorgir la iniciativa: “Vaig tenir una conversa amb el Jonathan Ruiz, em va explicar la seva idea i em va semblar molt encertada. Amb l’ajuda de tothom hem pogut tirar endavant aquest projecte”. Pel que fa al futur, Avila manifesta que “seria interessant que es creessin més equips per tal de poder formar un lliga a Espanya i que s’enfrontessin entre ells. Seria un pas endavant molt important”.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.