Comunicat de la Fundació Catalana de Futbol sobre el Campus Campions

1//

La Fundació Catalana de Futbol fa una sèrie d’aclariments sobre la celebració del Campus Campions, organitzat l’estiu del 2019 a Sabadell.

Comunicat de la Fundació Catalana de Futbol sobre el Campus Campions

Després de les informacions publicades en els darrers dies en diferents mitjans de comunicació esportius i xarxes socials sobre la Fundació Catalana de Futbol i la celebració d’un dels seus campus solidaris, el Patronat de la Fundació de l’FCF, fidel al seu compromís de transparència i bona gestió, vol aclarir que el Campus Campions és un campus d’estiu de futbol organitzat per la Fundació Catalana de Futbol destinat exclusivament a jugadors/es d’entre 8 i 55 anys amb diversitat funcional, intel·lectual i sensorial degudament acreditada. La Fundació de l’FCF també organitza altres campus solidaris amb nois i noies en risc d’exclusió social prescrits per Creu Roja, els quals s’han celebrat al camp de Les Oliveres de Santa Coloma de Gramenet i al camp de Rocafonda a Mataró.  

L’objectiu marcat per la Fundació de l’FCF amb el Campus Campions és utilitzar el futbol com a eina d’inclusió social a la vegada que es fomenta l’esport dins d’una atmosfera futbolística professional i una metodologia de treball basada en el futbol adaptat. El projecte, pioner a Catalunya, atén a la integració d’aquest col·lectiu en totes les seves vessants. Per aquest motiu, entre el personal contractat de monitors i entrenadors, així com d’empreses proveïdores del campus, també es compta amb persones amb altres capacitats, oferint-los, així, una oportunitat de treball dins d’aquest projecte.

Durant el mes de febrer de 2019, la Fundació de l’FCF va rebre vàries propostes per organitzar un campus d’aquest tipus per part de diferents empreses i, finalment, es va escollir el projecte del jugador professional Lucas Viale, amb experiència dilatada en l’organització de campus de futbol, per tractar-se d’una proposta molt engrescadora, ben estructurada i que s’ajustava als objectius socials de la Fundació de l’FCF a l’hora utilitzar el futbol com a eina d’integració social.

El cost per a aquest projecte era de 33.880€ (28.000€ + 21% d’IVA). Aquesta proposta es va presentar al Patronat, així com a la del Campus Solidari de la Creu Roja, i es va aprovar en la reunió ordinària de la Fundació de l’FCF el dia 6 de maig de 2019. Amb el seu organitzador es va acordar verbalment que, una vegada justificades totes les despeses, es pagaria una única factura una vegada finalitzés el campus al juliol -es va decidir que es faria a les instal·lacions del Complex Esportiu Municipal Olímpia de Sabadell-. També es va acordar que dins d’aquesta quantitat estarien incloses:

  • Les partides de l’organitzador de l’esdeveniment.
  • Els sous dels col·laboradors.
  • Les equipacions.
  • El material esportiu d’entrenament.
  • La quantitat màxima de 50 inscrits.
  • L’alimentació de tres àpats diaris, aigua, fruita i begudes isotòniques.
  • Totes les assegurances obligatòries.
  • Els autocars per fer l’excursió al Museu i a les instal·lacions del FC Barcelona.
  • La publicitat, el màrqueting i el tractament del Campus a les xarxes socials.
  • La festa final del campus a l’Estadi de la Nova Creu Alta de Sabadell.

Tot això sense cap cost per als participants. A més, també es va acordar que aquest coordinador seria l’encarregat de contractar a tots els entrenadors, fisioterapeutes, responsables de material, educadors socials i monitors d’educació especial que per les característiques dels alumnes del Campus així ho requerien.

Després de 4 mesos de treball intens es va fer la presentació als mitjans de comunicació del Campus Campions a la seu central de l’FCF, a Barcelona, amb presència d’autoritats i representants de la Secretaria General de l’Esport, la Federació Catalana de Futbol i la mateixa Fundació de l’FCF. 

El president de la Fundació Catalana de Futbol, Pere Guardiola, va assistir al Campus Campions, juntament amb el president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, i l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, per veure in situ el bon funcionament de l’esdeveniment i copsar el bon ambient de tots els participants. 

L’acte de clausura es va celebrar el dia 6 de juliol de 2019 a l’Estadi de la Nova Creu Alta de Sabadell amb l’assistència de diverses autoritats, un èxit altíssim de participació i satisfacció extraordinària dels alumnes i, sobretot, de les seves famílies. 

La Fundació de l’FCF entén que la quantitat pagada al responsable del Campus és totalment proporcionada a l’esforç, dedicació i, sobretot, a l’èxit i objectiu fundacional aconseguits. La Fundació de l’FCF ha seguit sempre una línia de transparència i servei als altres, i en aquest Campus es va veure realitzada plenament, amb la seva clara vocació de servei als col·lectius més vulnerables i als seus participants i llurs famílies. Així doncs, en base a la seva transparència i responsabilitat patrimonial sobre les donacions que rep, la Fundació té una responsabilitat pròpia amb un Patronat que delibera i aprova els seus propis projectes socials, amb independència de criteri i basant-se en l’objectiu fundacional, sempre amb un alt grau de responsabilitat vers les entitats patrocinadores.

La Fundació de l’FCF es mostra molt dolguda, ja que acusacions d’aquesta mena afecten, no només al nom d’una entitat i de les persones que la formen, sinó principalment a les persones que més ho necessiten. Es poden cometre errors, però l’entitat no accepta de cap manera que es dubti de la gestió dels fons de la Fundació Catalana de Futbol. Per la qual cosa, queda a disposició de qui ho desitgi per tal d’aclarir qualsevol dubte sobre detalls i partides d’aquest projecte.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.