Celebrada la darrera reunió de la Comissió Ètica Esportiva i Lluita contra la Violència

22/06/2017

L’informe de final de temporada reflecteix que hi ha una reducció dels incidents greus o molt greus protagonitzats a l’interior del terreny de joc.

Celebrada la darrera reunió de la Comissió Ètica Esportiva i Lluita contra la Violència

La seu central de la Federació Catalana de Futbol, a Barcelona, ha acollit la darrera reunió de la Comissió d’Ètica Esportiva i Lluita contra la Violència. Aquesta comissió, formada per 21 membres procedents de diferents àmbits de l’esport, la seguretat pública o l’educació, ha elaborat un informe final a partir de les dades recollides al llarg de la temporada 2016-2017 i extretes dels expedients que han arribat a l’esmentada comissió.

L’estudi reflecteix una tendència a la baixa en quant als incidents greus i molt greus protagonitzats dins el terreny de joc. Aquesta estadística demostra que els protagonistes més directes en la pràctica del futbol, com ara jugadors o tècnics, han reduït la seva participació en actes violents. Així mateix, també s’ha reduït el nombre de casos on s’han produït agressions al col·lectiu arbitral, una dada que, des de la Comissió i l’Estament Arbitral, s’ha rebut amb gran satisfacció.

A l’acte hi ha assistit el president de l’FCF, Andreu Subies; el vicepresident Joan Josep Isern; el president de la Fundació Privada Catalana de Futbol, Pere Guardiola; el secretari general, Oriol Camacho; el cap de presidència, Francesc Forcada; el cap de departament d’Administració i Assessoria Jurídica, Josep Domingo Valls; el director del Comitè Tècnic d’Àrbitres, Xavier Moreno; i el director de l’Àrea de Compliment Normatiu, Javier Latorre.

Les campanyes promogudes des de la Federació Catalana  de Futbol (‘Joc Net’, ‘Prou Violència al Futbol’ i ‘Zero Insults a la Grada!’) han ajudat a reduir dels episodis violents en els terrenys de joc, i des de l’FCF i la mateixa Comissió se seguirà treballant per reduir la violència als camps de futbol.

La Comissió aposta per seguir treballant en la implantació de Codis Interns dels mateixos clubs i difondre i donar a conèixer el Codi Ètic de l’FCF. Durant la temporada, la Comissió ha realitzat diverses compareixences amb clubs, esportistes i tècnics, derivades dels expedients tramitats, en algunes de les quals han intervingut també els Ajuntaments i Cossos de Seguretat.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.