Arrenca el 4t campus de Futbol Solidari de la Fundació de l’FCF

2//

L’objectiu d’aquesta iniciativa és oferir l’oportunitat de participar en un campus dirigit per tècnics professionals a infants en risc d’exclusió social.

Arrenca el 4t campus de Futbol Solidari de la Fundació de l’FCF

La Fundació Catalana de Futbol, seguint la seva premissa d'ajudar els més necessitats a través del futbol, posa en marxa el 4t Campus de Futbol Solidari de la Fundació de l’FCF dirigit a nens i nenes amb risc d'exclusió social. Des de fa quatre temporades, la Fundació porta a terme aquest projecte perquè infants amb greus dificultats econòmiques i risc d'exclusió social severa puguin tenir l'oportunitat de participar en un campus d'estiu de futbol dirigit per tècnics professionals.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és que aquests joves que provenen de programes de pobresa infantil tinguin les mateixes oportunitats que altres nois i noies de la seva edat de participar en un campus d'estiu de futbol. Alhora que aprenen l'esport i depuren la tècnica esportiva. Tot això sense deixar de banda el treball dels valors intrínsecs de l’esport: cohesió, integració, amistat, treball en equip, respecte, companyonia, esforç, entre d’altres.

D’altra banda, el campus té dos altres grans objectius que són:

- Durant el temps que dura el campus allunyem els infants del carrer tenint l’obligació de fer una activitat durant el període estival.

- Mínim 3 àpats diaris.

A part de les classes de futbol, que són impartides per entrenadors/es i monitors/es federats a la Federació Catalana de Futbol, el Campus Solidari de Futbol de la Fundació de l’FCF garanteix que tots aquests joves facin com a mínim tres àpats al dia (esmorzar, dinar i berenar) i que també tinguin un seguiment en els hàbits d'higiene com dutxar-se cada dia després de campus o rentar-se les dents després de cada àpat.

De fet, garantir tres àpats diaris a aquests nois i noies va ser el motiu principal per crear aquest campus. La necessitat per part de Creu Roja de poder fer un seguiment a aquests infants també a l’estiu (durant l’any lectiu, el fa la mateixa Creu Roja, però en època de vacances escolars ja no) va fer que el patronat de la Fundació de l’FCF organitzés aquest campus. El que vol dir, que en aquest cas, el futbol és el pretext per poder garantir que tots aquests infants tinguin garantits durant els dies del campus, com a mínim, tres dels principals àpats del dia.

El 4t Campus Solidari de Futbol de la Fundació de l’FCF tindrà lloc del 28 de juny al 9 de juliol del 2021 al camp Municipal de Rocafonda a Mataró compta amb la participació de 44 nens i nenes d'entre 6 i 13 anys, tots ells tutelats per Creu Roja i el seu programa de pobresa infantil extrema. Així com amb infants prescrits pels Serveis Socials de l'Ajuntament de Mataró.

Per a la Fundació de l’FCF és important que aquest campus estigui únicament dirigit a infants amb gran vulnerabilitat social. Per a això, la Fundació compta amb la col·laboració de la Creu Roja i els Serveis Socials de l'Ajuntament de Mataró. Aquestes dues entitats socials són les que fan el seguiment d'aquests joves pertanyents a programes de Pobresa Infantil durant tot el curs escolar. I són les que realment poden garantir que els nens compleixen amb els requisits demanats.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.