Un Enfutbola't de rècord

1//

Un total de 900 jugadors i jugadores procedents d’equips d’arreu de Catalunya vibren en una jornada lúdico-esportiva de futbol a les instal·lacions esportives de la Fundació Unió Esportiva Vic.

Un Enfutbola't de rècord

La 4a edició de l''Enfutbola't. Futbol per a tothom', la jornada lúdico-esportiva organitzada per la Fundació de la Federació Catalana de Futbol, que té com a protagonistes a jugadors i jugadores amb diversitat funcional, intel·lectual i sensorial, s'ha celebrat aquest dissabte a les instal·lacions esportives de la Fundació Unió Esportiva Vic amb números de rècord.

L'Estadi Hipòlit Planàs i el Camp Municipal de Vic, en quant a futbol, i el pavelló esportiu Ausoneta de Vic, en quant a futbol sala, han acollit una jornada amb gairebé 900 esportistes procedents de 51 equips d'arreu del territori català, amb un total de 71 partits al llarg de tot el dia.

Tant jugadors, tècnics com aficionats han pogut gaudir d’una Jornada única on ha regnat l’esportivitat, el bon ambient, la germanor entre tots els participants, i l’emoció i sentiment entre tots els assistents.

A banda dels partits de Futbol 7, Futbol 5 i futbol sala, també s'ha jugat un triangular de futbol femení inclusiu. En aquesta variant del futbol adaptat es creen equips mixtes de jugadores amb i sense diversitat funcional, intel·lectual i sensorial. L’experiència és enriquidora per a les dues parts, ja que totes les jugadores aprenen unes de les altres en un joc continu de col·laboració i solidaritat. En aquesta edició, el triangular l’han protagonitzat l’Europa Acidh Femení, la selecció femenina de la Federació Catalana Esportiva de Paralítics Cerebrals i un combinat de jugadores de l’equip de la Fundació UE Vic. A més a més, cada Enfutbola’t compta amb una exhibició d’una modalitat de futbol adaptat. En aquesta edició ha estat el Wabol Inclusiu (Futbol caminant).

Pere Guardiola: "Veure la il·lusió dels nois i noies és el millor"

El president de la Fundació de l’FCF, Pere Guardiola, ha valorat positivament la quarta edició de l’’Enfutbola’t. Futbol per a tothom': “Ha estat una altra edició de somni, veure la il·lusió dels participants ja és suficient. Els pares ens demanen que fem més festes com aquestes al llarg de l’any. Per mi, com a president de la Fundació em sento orgullós. Ja comencem a preparar la cinquena edició”. 

Al seu torn, el regidor d’esports de l’Ajuntament de Vic, Titi Roca, ha dit: “Vic tindrà sempre les portes obertes per aquesta mena d’actes. Com a ciutat és un orgull que l’FCF ens hagi escollit, a més coincidint amb el centenari de la UE Vic.”

Entre els clubs federats que han participat destaquen els conjunts inclusius del Terrassa FC, FEM Atlètic Masnou Blau, UE Tona, F.E. At. Vilafranca, CE Anoia, PB Barcino, EU Sitges, CE Sabadell, UE Balàfia Cracks, Marc Bartra Inclusive, FE Grama, CE Parets, Europa Acidh, Fundació Vic Escola Este, CD Torrebarò,  Fundació Ampans, entre molts d'altres, fins a completar els 71 equips.

D’altra banda, els àrbitres del CTA de l’FCF que han xiulat en aquesta segona edició de l’’Enfutbola’t. Futbol per a tothom’ han estat els següents: Pol Curriel Riera, Ester Erre Leiva, Albert Sala Juvanteny, Marc Pujol Prat, Ismael Azdand Amecian, Jordi Serradelarca Serra, Biel Dordal Expósito, Biel Gardeda Anfronts, Boubakar Mballo, Pol Rodríguez Vera. Quant al CTA de l’LCFS, els col·legiats que han participat en aquesta Jornada han estat: Rodrigo Arau Vargas i Pedro Espinosa Paredes.

La Fundació Catalana de Futbol ha comptat amb la participació de federacions esportives i entitats socials amb esportistes amb algun tipus de minusvàlua o que, per la seva situació personal, pateixen risc d'exclusió social. Entre aquestes entitats hi ha diversos clubs federats a l'FCF amb equips de futbol adaptat, la Federació Catalana d’Esports per a Disminuïts Psíquics (ACELL), la Federació Catalana d’Esports per a Cecs, o la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals, entre molts d'altres, juntament amb la col·laboració de la Fundació  UE Vic.

Aquesta edició de l'Enfutbola't ha comptat amb la jugadora del FC Barcelona Bruna Vilamala com a padrina i convidada d'excepció. A més, hi han assistit el president de la Fundació de l’FCF, Pere Guardiola; el vicepresident primer de l’FCF i delegat a Girona, Jordi Bonet; el secretari de la junta de l'FCF i delegat al Vallès Occidental-Sabadell, Albert Montull; el directiu de l’FCF i delegat a Osona, Pere Alsina; el directiu de l’FCF i delegat al Penedès-Garraf, Jaume Plaza, i el directiu de l'FCF i delegat al Vallès Oriental, Juan Núñez. També ha assistit a aquesta quarta edició de l’Enfutbola’t el president de la Fundació UE Vic, Ignasi Puig, i per part de l’Ajuntament de Vic, el seu regidor d’esports Titi Roca.

GALERIA D'IMATGES


Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.