Un 60% dels camps de futbol catalans ja són espais cardioprotegits

18/03/2016

La Fundació de la Federació Catalana de Futbol ha presentat els resultats del seguiment a la seva campanya de sensibilització per cardioprotegir els camps de futbol de Catalunya.

Un 60% dels camps de futbol catalans ja són espais cardioprotegits

El balanç dels resultats d’aquesta campanya ha estat més que satisfactori, perquè actualment 485 camps de futbol catalans ja compten amb un DEA (Desfibril·lador Extern Automàtic). Això representa que el 58,64% dels  camps de futbol a Catalunya amb  activitat federativa (entrenaments i/o competició) ja són espais cardioprotegits.

Dos dels últims camps que s’han sumat a la llista d’espais cardioprotegits han estat el Joan  Baptista de Milà, el camp del FC Santboià, i el municipal del barri de Casablanca, el camp del FC Casablanca. Tots dos de la localitat de Sant Boi de Llobregat i gestionats pel FC Santboià. El president d’aquest club, Ramon Andreu, ha explicat que “és un tema molt important per a nosaltres, ja que sempre ens centrem en els partits i els resultats, però no en el que pot passar si algú pateix un ensurt. Feia temps que volíem instal·lar desfibril·ladors, i aprofitant que es va incorporar gent nova al club que ja havia treballat amb DEAs no ens ho vam pensar dues vegades i ho vam implantar. Ara que els dos camp són un espai cardioprotegit estem tranquils perquè ja sabem com hem d’actuar en cas d’emergència”.

El club també ha format a diferents tècnics en Suport Vital Bàsic i DEA que s’encarregaran de vetllar de les dues instal·lacions durant les hores d’obertura dels dos camps. A més, el màxim dirigent del FC Santboià també ha comentat que “al setembre també es donarà l’oportunitat als pares perquè es formin i puguin fer el curs. De fet, la formació està oberta a tothom, inclús si un jugador té la inquietud de formar-se també podrà fer el curs”.

La Federació Catalana de Futbol i la seva Fundació recorden la importància de comptar amb instal·lacions cardioprotegides i personal tècnic qualificat. Sobretot en aquells espais, com ara els camps de futbol, on els caps de setmana i a cada jornada de lliga hi ha una afluència de públic important. Predicant amb l’exemple, totes les delegacions de la Federació Catalana de Futbol ja són espais cardioprotegits. Cada una de les 13 delegacions compte amb la instal·lació d’un Desfibril·lador Extern Automàtic i amb tot el personal format en Suport Vital Bàsic i DEA.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.