S'inicia el Campus Solidari de Futbol Antonio Jiménez

0//

L’objectiu d’aquesta activitat és oferir l’oportunitat a nens i nenes amb risc d'exclusió social de participar en un campus dirigit per tècnics professionals.

S'inicia el Campus Solidari de Futbol Antonio Jiménez

La Fundació Catalana de Futbol, seguint la seva premissa d'ajudar els més necessitats a través del futbol, posa en marxa el Campus Solidari de Futbol Antonio Jiménez, dirigit a nens i nenes amb risc d'exclusió social. Des de fa cinc temporades, la Fundació porta a terme aquest projecte per a què infants amb greus dificultats econòmiques i risc d'exclusió social severa puguin tenir l'oportunitat de participar en un campus d'estiu de futbol dirigit per tècnics professionals.

El Campus Solidari de Futbol Antonio Jiménez, organitzat per la Fundació de l’FCF tindrà lloc del 4 al 15 de juliol del 2022 al camp Municipal de Rocafonda a Mataró. Compta amb la participació de 30 nens i nenes d'entre 6 i 13 anys, tots ells tutelats per Creu Roja, del seu programa de pobresa infantil extrema i amb infants prescrits pels Serveis Socials de l'Ajuntament de Mataró. A partir d'aquesta edició, i en memòria i homenatge del que va ser directiu i delegat de l'FCF al Maresme, Antonio Jiménez, el Campus portarà el seu nom, tal com va anunciar en el seu dia el president de la Fundació de l'FCF, Pere Guardiola.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és que aquests joves que provenen de programes de pobresa infantil tinguin les mateixes oportunitats que altres nois i noies de la seva edat i participin en un campus d'estiu de futbol. Alhora, aprenen l'esport i depuren la tècnica esportiva. I tot això sense deixar de banda el treball dels valors intrínsecs de l’esport: cohesió, integració, amistat, treball en equip, respecte, companyonia i esforç, entre d’altres.

A més a més, el Campus té dos altres grans objectius, que són:

  • Durant el temps que dura el Campus s'allunya els infants del carrer, tenint l’obligació de fer una activitat durant el període estival.
  • Fan un mínim de 3 àpats diaris.

A part de les classes de futbol, impartides per entrenadors/es i monitors/es federats a la Federació Catalana de Futbol, el Campus Solidari de Futbol de la Fundació de l’FCF garanteix que tots aquests joves facin com a mínim tres àpats al dia (esmorzar, dinar i berenar)., i també se'ls hi fa un seguiment en els hàbits d'higiene, com ara dutxar-se cada dia després del Campus o rentar-se les dents després de cada àpat.

De fet, garantir tres àpats diaris a aquests nois i noies va ser el motiu principal per crear aquest Campus. La necessitat per part de Creu Roja de poder fer un seguiment a aquests infants també a l’estiu (durant l’any lectiu, el fa la mateixa Creu Roja, però en època de vacances escolars ja no) va fer que el patronat de la Fundació de l’FCF organitzés aquesta activitat. En aquest cas, el futbol és el pretext per poder garantir que tots aquests infants facin tres dels principals àpats del dia.

Per a la Fundació de l’FCF és important que aquest Campus estigui únicament dirigit a infants amb gran vulnerabilitat social. Per això, la Fundació compta amb la col·laboració de la Creu Roja i els Serveis Socials de l'Ajuntament de Mataró. Aquestes dues entitats socials són les que fan el seguiment d'aquests joves pertanyents a programes de Pobresa Infantil durant tot el curs escolar. I són les que realment poden garantir que els nens compleixen amb els requisits demanats.

GALERIA D'IMATGES


Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.