La We League, futbol sense barreres

0//

La lliga de Futbol 7 per a persones amb diversitat funcional, anomenada We League i que organitza la Fundació Fedamar amb la col·laboració de l'FCF i la Fundació Catalana de Futbol, s'ha iniciat amb la primera jornada, l'Open Day.

La We League, futbol sense barreres

El futbol no té barreres ni limitacions. Per això, sigui quina sigui la diversitat funcional que tingui qualsevol persona es pot inscriure a la lliga de Futbol 7 We League, la competició que organitza la Fundació Fedamar amb la col·laboració de l'FCF i la Fundació Catalana de Futbol. Amb la participació d'equips inscrits a la Federació Catalana de Futbol, el curs 2022-2023 s'ha posat en marxa el passat diumenge 23 d'octubre a Mataró amb la celebració de la primera jornada, anomenada Open Day i formada per tres categories de 18 equips. Cal destacar, també, que els partits d'aquesta lliga es juguen cada 15 dies. 

El director de la Fundació Fedamar, Enric Cervera, assegura que "aquí no fem cap tipus de discriminació i això és un factor diferencial. Obrim les portes a tothom. L'objectiu de la We League és que es vegi com una lliga convencional". A més, Cervera destaca el suport de l'FCF i de la Fundació FCF amb "l'ajuda que rebem amb la subvenció dels arbitratges, i és que la Fundació de l'FCF en ofereix la seva estructura i la seva organització per tirar endavant el projecte". 

L'entrenador del Terrassa LaFact FUPARKevin Tuset, explica que  "volem que es diverteixin però també que progressin en el joc i elaborin jugades per guanyar la competició". Per la seva part, el tècnic del CE Anoia, Vicenç Vic, ressalta el valor afegit de la competició, ja que "ens aporta molta més satisfacció que entrenar altres tipus d'equips, són persones especials i així ho sentim". 

La il·lusió de poder formar part d'un equip inclusiu i jugar els caps de setmana es demostra en les cares dels jugadors i jugadores. Eric Abelló vesteix la samarreta del Club Esportiu Anoia i assegura que "el que més m'agrada del futbol és la pilota i jugar en equip per defensar un escut, més enllà del resultat". En la mateixa línia, el porter del Cerdanyola Catalonia FC, Alberto Donado, afegeix que "l'esperit del joc és passar-nos-ho bé i és molt important no oblidar-ho quan perdem". 

I no menys importants són els àrbitres, els quals tenen una paper fonamental en la We League. Així ho reconeix el col·legiat Lluís Duran afirmant que "poder aportar el nostre gra de sorra és primordial". 

GALERIA D'IMATGES


Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.