La inclusió social del Street Soccer Barcelona és guardonada als Premis Solidaris

2//

Street Soccer Barcelona és una entitat sense ànim de lucre que facilita la inclusió social dels nouvinguts amb un accés ràpid a l'esport. Han estat guardonat als V Premis Solidaris de la Fundació de l’FCF.

La inclusió social del Street Soccer Barcelona és guardonada als Premis Solidaris

‘Molt més que futbol, un camí cap a la seguretat i la felicitat on les persones son les protagonistes reals’. Amb aquesta frase és presenta l’entitat Street Soccer Barcelona, una associació sense ànim de lucre dirigida a persones sense llar i en precarietat social aguda.

Utilitzen el futbol com a eina integradora i emancipadora per a les persones que acaben d’arribar al país i que es troben en una situació d’exclusió social, buscant millorar la seva qualitat de vida. Al seu torn, l’associació vol implicar la població general en aquest procés d’integració per tal d’aconseguir una societat més cohesionada.

El fundador i coordinador general de l’entitat, Frederic Vidal, explica que “aquest projecte va sorgir d’una experiència personal, d’haver treballat amb persones refugiades, i era una manera d’unir dues passions: la tasca social i el futbol”. “El futbol és la peça clau i central que atrau a tanta gent arreu del mon, però nosaltres ens movem en la recerca d’un equilibri entre la part esportiva i la part social”, afegeix Vidal.

Per la seva part, l’educador social David Homedes diu que “les persones que venen a l’associació han fet un procés migratori, a nivell de família no tenen referents, per tant, estan sols. La majoria no tenen una situació regular, amb la qual cosa no poden treballar. Per això, el seu procés és formar-se, aprendre la llengua i intentar regularitzar la seva situació per treballar aquí. Mentrestant, però, estan en una situació de pobresa i no poder tirar endavant per si mateixos”.

Guardonats als V Premis Solidaris de la Fundació de l’FCF

El dilluns 21 de febrer es va celebrar la cinquena edició dels Premis Solidaris de la Fundació de l’FCF. Street Soccer Barcelona va rebre el guardó en la categoria del Premi Jurat per utilitzar el futbol com a eina integradora i emancipadora. A més, també se’ls va reconèixer l’organització d’entrenaments setmanals amb dutxes i esmorzars per a tots els participants, convertint-se així en un espai de respir per promoure una rutina saludable, “sanejar” la ment i fer noves amistats a través de l’esport, en aquest cas, del futbol.

Els futur i les esperances del Street Soccer Barcelona

Els objectius principals del Street Soccer Barcelona són:

  • Apoderar i millorar la qualitat de vida de les persones.
  • Promoure la cohesió social.
  • Trencar amb prejudicis, estereotips i estigmatització.
  • Potenciar els valors positius del futbol.
  • Construir un sentit de pertinença.
  • Sensibilitzar la societat sobre la realitat dels sense llar.

Street Soccer Barcelona organitza diverses activitats orientades tant a la vessant esportiva com, especialment, a la vessant social. Per a ells, el futbol és l’eina que permet conèixer, acompanyar, ajudar i millorar la qualitat de vida de les persones en situacions vulnerables.

Les activitats principals que porten a terme son les següents:

  • Entrenaments setmanals, dutxes i esmorzars/ berenars.
  • Competeixen a la Lliga del Consell Escolar (CEEB).
  • Tallers educatius per a la població local: busquen sensibilitzar la ciutadania sobre la problemàtica de la immigració i els sense llar mitjançant tallers educatius i xerrades testimonials.
  • Partits amistosos per combatre l'estigmatització.

Durant l’entrega dels guardons del Premis Solidaris, Frederic Vidal, va aprofitar per reclamar que “de cara al futur ens agradaria disposar de més dies d’entrenament i tenir algun altre equip de futbol per viure-ho encara més”.

GALERIA D'IMATGES


Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.