L'ultramarató solidària per recollir joguines

1//

Catorze camps del Baix Llobregat seran l’escenari, el dissabte dia 11, del gran repte solidari ‘Cap Infant Fora de Joc’. El recorregut és de 75 quilòmetres a peu a càrrec de l’exàrbitre Hèctor Robas.

L'ultramarató solidària per recollir joguines

La Fundació de la Federació Catalana de Futbol i Creu Roja Joventut organitzen, de manera conjunta aquest dissabte 11 de desembre, el gran repte solidari ‘Cap Infant Fora de Joc’. L’objectiu és recollir el màxim de joguines noves possibles per a infants de famílies amb alta vulnerabilitat. La iniciativa compta amb la participació de 14 clubs de futbol de la delegació del Baix Llobregat, els quals aquests dies s'han convertit en punts de recollida de les joguines que s'entreguen.

Aquesta jornada tindrà com a protagonista l’exàrbitre, ultrafondista, responsable del CTA al Baix Llobregat i ambaixador de la Fundació de l’FCF Hèctor Robas, que correrà una ultramarató de 75 quilòmetres de distància durant tot el dissabte, enllaçant les diferents instal·lacions esportives per tal de completar el repte benèfic.

La directora de la Fundació de l'FCF, Cristina Sampietro, ha explicat que es tracta "del primer repte que fa la Fundació de la Federació Catalana de Futbol i es va originar a partir d'una necessitat important que té Creu Roja Joventut. I és que hi ha un grup de nens d'extrema pobresa que aquest Nadal no tindran joguines. A més, l'Hèctor Robas se'ns va oferir per participar en aquest repte. Amb ell vam muntar el recorregut que farà per anar a diferents camps de futbol del Baix Llobregat i, així, intentar aconseguir el màxim de joguines possibles per a aquests infants. El futbol és una escola de valors i ho hem d'aprofitar amb reptes com aquest".

La responsable de Creu Roja Joventut Catalunya, Anna Sarlé, ha afirmat que "el dret del joc és un dels drets més difícils de complir en els infants en situació de vulnerabilitat i, per això, tenim el projecte de 'Joguina educativa', el qual tracta de sensibilitzar a la població del tipus de joguina que hem de potenciar per als nostres nens i nenes, i poder aportar a les famílies més necessitades una joguina nova, com a mínim, una vegada a l'any". Sarlé ha afegit que "tenint en compte els nostres valors, considerem que les joguines han de ser noves i que no siguin ni sexistes ni bèl·liques, i si son cooperatives millor, ja que compartint es juga millor".

El protagonista de dur a terme l'ultramataró, Hèctor Robas, ha desgranat la ruta que seguirà, la qual "està programada per començar a les 7.30 hores a Begues i acabar a les 17.30 hores a Olesa de Montserrat. Passarem per un total de 14 camps de futbol del Baix Llobregat, així com per la delegació de l'FCF a Cornellà de Llobregat". Robas ha comentat que "sempre que t'enfrontes a una distància més llarga que una marató és complicat perquè no saps quin dia pots tenir ni què et pot passar, pot sorgir qualsevol contratemps, però considero que estic preparat per fer-ho. El que em donarà força és saber que a cada camp hi haurà gent esperant, fent caliu, i totes les joguines preparades. És la força de voluntat el que fa poder arribar fins l'últim camp per recollir-les i entregar-les als més necessitats".

De Begues a Olesa de Montserrat

El repte solidari arrencarà dissabte a les 7.30 hores al Camp de Futbol Municipal de Begues, i la previsió d’arribada és a les 17.30 hores al Camp de Futbol Municipal Les Planes, d’Olesa de Montserrat.

El timing i recorregut previstos de la ultramarató a càrrec d’Hèctor Robas són els següents:

TRAM HORA CLUB/S CAMP ADREÇA
1 7.30 CF BEGUES  MPAL. BEGUES Carrer dels Esports, 5. Begues
2 8.30 SPORTING GAVÀ 2013 FC MPAL. CAN TINTORER Rbla. Pompeu Fabra, 144. Gavà
3 9.30 ATLÈTIC PRAT DELTA CF CEM JULIO MÉNDEZ Carrer del Riu Guadalquivir, 1-13. El Prat de Llobregat
4 10.30 CF VINYETS MOLÍ-VELL MPAL. LA PARELLADA Carrer Mossèn Pere Tarrés, 37. Sant Boi de Llobregat
5 11.00 DELEGACIÓ FCF BAIX LLOBREGAT - Carrer del Gironès, 7. Cornellà de Llobregat
6 11.30 SANT JOAN DESPÍ-SAN PANCRACIO FC MPAL. DEL BARRI CENTRE Carrer Francesc Macià, 56. Sant Joan Despí
7 12.00 PENYA RECREATIVA SANT FELIU LLOBREGAT MPAL. FALGUERA Carrer Reverend Martí Duran, 2. Sant Feliu de Llobregat
8 13.00 PENYA BARCELONISTA SANT VICENÇ DELS HORTS MPAL. BARRUANA Avinguda Torrelles, 26. Sant Vicenç dels Horts
9 13.15 SANT VICENÇ DELS HORTS ASSOCIACIÓ FUTBOL MPAL. LA GUÀRDIA Carrer Olot, 8. Sant Vicenç dels Horts
10 14.45 SANT ANDREU DE LA BARCA AGRUPACIÓ CAMP DE FUTBOL IEM CAN SALVI Carrer Gaspar de Preses, s/n. Sant Andreu de la Barca
11 16.30 AE ABRERA MPAL. ABRERA Carrer Pallejà, 10. Abrera
12 17.00 CE ESPARREGUERA MPAL. ESPARREGUERA Carrer Llobregat, 22. Esparreguera
13 17.30 CEF OLESA 87 i CF OLESA MONTSERRAT MPAL. LES PLANES Carrer Priorat, 5. Olesa de Montserrat

 

Joguines noves, no bèl·liques i no sexistes

Creu Roja Joventut necessita, per aquesta campanya de Nadal i Reis, 67.610 joguines noves per poder atendre a 21.977 infants amb gran pobresa d’arreu de Catalunya. Amb la campanya ‘Cap Infant Fora de Joc’ es recullen tot tipus de joguines per infants de totes les edats, amb especial incidència als jocs cooperatius i llibres per a infants de 10 a 12 anys, i de més de 12 anys.

Entre els requisits es demana que les joguines puguin ser noves -per garantir la higiene i seguretat-, no bèl·liques -per evitar comportaments agressius i no tolerants- i no sexistes -per no crear estereotips entre nens i nenes-.

FOTO: Keira Burton / Pexels

La recepció de joguines, fins dissabte

Totes aquelles persones interessades en col·laborar en el repte solidari ‘Cap Infant Fora de Joc’, de la Fundació de l’FCF i Creu Roja Joventut, poden portar el seu regal a qualsevol dels camps de futbol que formen part de la iniciativa, així com a la seu de la delegació de l'FCF al Baix Llobregat, a Cornellà de Llobregat, fins aquest dissabte 11 de desembre, abans del pas de la ultramarató benèfica, a les 11.00 hores.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.