El Campus Solidari Antonio Jiménez, premiat per la seva tasca social

1//

La Fundació de l’FCF ha recull el premi Guardons de l'Esport en la categoria 'Igualtat d'oportunitats', per la seva iniciativa solidària a Mataró, amb nens i nenes que provenen de programes de pobresa infantil.

El Campus Solidari Antonio Jiménez, premiat per la seva tasca social

Reconeixement a una tasca impagable. El Campus Solidari Antonio Jiménez, organitzat cada mes de juliol des de fa cinc temporades per la Fundació de la Federació Catalana de Futbol, ha recollit el premi Guardons de l'Esport, en la categoria 'Igualtat d'oportunitats'. El president de la Fundació de l'FCF, Pere Guardiola, ha estat l'encarregat de recollir el trofeu, de les mans del president de la Fundació Catalana per a l'Esport, Pere Sust, en una gala celebrada aquest dijous a l'INEFC de Barcelona.

30 infants, cada estiu

En l’última edició, duta a terme al Municipal de Rocafonda, a Mataró, va comptar amb la participació de 30 nens i nenes d'entre 6 i 13 anys, tots ells tutelats per Creu Roja, del seu programa de pobresa infantil extrema i amb infants prescrits pels Serveis Socials de l'Ajuntament de Mataró. Des d’aquest 2022, i en memòria i homenatge del que va ser directiu i delegat de l'FCF al Maresme, Antonio Jiménez, el Campus porta el seu nom.

Pere Guardiola: "Volem la felicitat dels nens a través del futbol"

El president de la Fundació FCF, Pere Guardiola, s'ha mostrat "molt content" pel guardó al Campus Solidari Antonio Jiménez. "No busquem el premi, només volem la felicitat dels nens i nenes a través del futbol, i cobrir les seves necessitats. Cal agrair a la figura d'Antonio Jiménez, va ser un dels pioners en l'organització, així com als patrocinadors i col·laboradors que ens permeten dur a terme aquesta activitat solidària", ha remarcat.

Al seu torn, el director del Campus Solidari Antonio Jiménez, Moha El Gaadaoui, ha afirmat que aquest reconeixement "anima i dona forces per continuar treballant de la mateixa forma". "Vull donar les gràcies a totes les persones que han votat a favor del projecte, i també compartir el premi amb tots els clubs de la ciutat de Mataró, perquè també en formen part", ha indicat.

Per la seva part, el president de l'entitat organitzadora dels premis, la Fundació Catalana per a l'Esport, Pere Sust, ha manifestat que els Guardons de l'Esport permeten "estimular institucions com la Fundació de la Federació Catalana de Futbol a realitzar activitats amb valors, com ara la disciplina, el sacrifici, l'esforç, o saber guanyar i perdre".

Futbol, valors i alimentació

L'objectiu d'aquesta iniciativa és que aquests joves que provenen de programes de pobresa infantil tinguin les mateixes oportunitats que altres nois i noies de la seva edat i participin en un campus d'estiu de futbol. Alhora, aprenen l'esport i depuren la tècnica esportiva. I tot això sense deixar de banda el treball dels valors intrínsecs de l’esport: cohesió, integració, amistat, treball en equip, respecte, companyonia i esforç, entre d’altres.

A més a més, el Campus té dos altres grans objectius, que són:

  • Durant el temps que dura el Campus s'allunya els infants del carrer, tenint l’obligació de fer una activitat durant el període estival.
  • Fan un mínim de 3 àpats diaris.

A part de les classes de futbol, impartides per entrenadors/es i monitors/es federats a l'FCF, el Campus Solidari de Futbol de la Fundació de l’FCF garanteix que tots aquests joves facin com a mínim tres àpats al dia –esmorzar, dinar i berenar–, i també se'ls hi fa un seguiment en els hàbits d'higiene, com ara dutxar-se cada dia després del Campus o rentar-se les dents després de cada àpat.

Així mateix, han assistit a l'acte d'entrega del guardó la secretària general de l'Esport i de l'Activitat Física, Anna Caula; el vicepresident de la Federació Catalana de Futbol, Miquel Sellarès; la tresorera de l'FCF, Montse Altimira; el vicepresident de la Fundació de l'FCF, Andrés López; el director del Campus Solidari Antonio Jiménez, Moha El Gaadaoui; la directora de la Fundació de l'FCF, Cristina Sampietro.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.