Daniel Garcia Peig: d’arbitrar a salvar vides, guardonat amb el Premi ‘Àrbitre’

2//

Gràcies a la seva ràpida actuació aplicant la maniobra de Güedel va evitar que un jugador pogués empassar-se la llengua i ofegar-se.

Daniel Garcia Peig: d’arbitrar a salvar vides, guardonat amb el Premi ‘Àrbitre’

El col·legiat Daniel Garcia Peig ha estat distingit amb el premi ‘Àrbitre’ a la gala dels V Premis Solidaris de la Fundació Catalana de Futbol, que va tenir lloc el passat dilluns a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm.

En un partit davant la UE Cornellà, el porter de la Terlenka Barcelonista CF Àlex Quiñones va patir un xoc epilèptic, convulsionant i traient força sang per la boca. L’àrbitre del partit, Daniel Garcia Peig, no va dubtar en actuar i, amb l’ajuda de dues persones de la grada, va practicar la maniobra de Güedel (tub) per evitar que el jugador pogués empassar-se la llengua i ofegar-se. Amb aquesta candidatura s’ha premiat la decisió, actuació i intervenció ràpida de l’àrbitre per salvar la vida a una persona, amb molt control i domini de la situació.

L’àrbitre Daniel Garcia Peig apunta que “afortunadament la meva mare és infermera i em va donar quatre conceptes de primers auxilis que després vaig poder aplicar al terreny de joc. Poder col·laborar a salvar-li la vida a l’Àlex és el millor premi que m’ha regalat l’arbitratge”. Al seu torn, el jugador afectat, Àlex Quiñones, afirma que “no recordo el que va passar perquè vaig perdre el coneixement. Li estic molt agraït al Daniel per la seva ràpida actuació que em va salvar la vida”.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.