logo

Últimes notícies

16oct

El 16 d'octubre és el Dia Europeu de la Conscienciació de l'Aturada Cardíaca. Per aquest motiu, avui recuperem un vídeo tutorial que la Fundació Privada Catalana de Futbol va elaborar, arran d'un conveni de col·laboració amb el Consell Català de Ressuscitació, per tal de mostrar els passos a seguir davant un cas de mort sobtada. Saber actuar bé pot augmentar l'índex de supervivència de l'afectat fins a un 70%.

28jun

Per segon any consecutiu, la Fundació de la FCF va poder col•laborar en l’arbitratge del II Torneig Solidari de Futbol 7 a favor de l’Associació Duchenne Somriures Valents. Una associació sense ànim de lucre formada per pares i mares de nens afectats per les malalties de les Distròfies Musculars de Duchenne i Becker, que junt amb familiars, amics i persones de forma desinteressada, volen promoure la investigació d’aquestes malalties minoritàries i degeneratives que a dia d’avui no tenen cura. El torneig va tenir lloc a les instal•lacions de la Penya Barcelonista Barcino, a Barcelona.

20jun

La fundació de la FCF juntament amb la Comissió d’Ètica Esportiva de la FCF, van aportar el seu granet de sorra al II Torneig de Futbol Solidari Bona Voluntat en Acció. Un torneig amistós en categories femenina i masculina amb la participació de 24 equips que va servir per recaptar fons per als projectes socials impulsats per aquesta ONG. La col•laboració de la Fundació de la FCF i la Comissió d’Ètica Esportiva de la FCF en aquesta causa solidària es va materialitzar en la donació de pilotes de futbol de la FCF i l’aportació de tres àrbitres de futbol sala.

20jun

La Fundació de la FCF juntament amb la Fundació Joan Petit va organitzar el primer partit a Catalunya de Onefootball o futbol amb crosses entre les seleccions nacionals d’Espanya i Itàlia. El partit, que va tenir lloc a la Ciutat Esportiva Dani Jarque, va acabar amb la victòria de la selecció italiana per 4 gols a 5 a la tanda de penals.
Tot i el resultat, el més important d’aquesta jornada va ser la lliçó d’esportivitat, esforç i superació de tots aquests jugadors que, malgrat la seva discapacitat, segueixen competint i lluitant perquè aquest esport pugui aconseguir el reconeixement de modalitat esportiva per a persones amb discapacitat física.
El partit també va comptar amb la col•laboració del Comitè Tècnic d’Àrbitres que es va fer càrrec de l’arbitratge del partit, del RCD Espanyol que va cedir el terreny de joc per a la disputa del partit així com la col•laboració d’altres particulars.

18mai

El cap de setmana del 16 i 17 de maig de 2015, la Fundació de la FCF va organitzar una recollida d’aliments en favor del Banc dels Aliments a tots els camps de futbol i pistes de futbol sala on hi havia competició. Una recollida solidària que tenia la característica de recollir el màxim de quilos possibles de llaunes de conserva i que va convertir-se en el tret de sortida de la campanya d’estiu del Banc dels Aliments, La Fam No Fa Vacances.
Molts clubs es van sumar a la iniciativa col·laborant així amb totes aquelles entitats socials que proveeixen d’aliments a les famílies més necessitades. Sobretot, quan arriba l’estiu. Una mostra que el futbol català és gran en esportivitat i també en solidaritat. Per la seva part, la Fundació de la FCF va fer una donació a la campanya de 9.000 llaunes de conserves.

14mai

El 14 de maig de 2015 la Fundació del FC Barcelona va fer pública la signatura d’un manifest contra l'homofòbia pel qual el club es compromet a promoure la diversitat i a assegurar la difusió de missatges positius sobre la tolerància, el respecte i la dignitat, incloent-hi l'orientació sexual. El vicepresident de la FCF, el Sr. Pere Guardiola, va assistir com a representat de la Fundació de la FCF en aquest acte en què el vicepresident del FC Barcelona Jordi Cardoner i el directiu R amon Pont van ser els signants d’aquest manifest.

26feb

Raül Riera i Marc Osuna van ser els finalistes del concurs per dissenyar el nou logotip de la Fundació de la FCF i, per això, han estat obsequiats amb un lot de productes federatius i un val de 50€ de les botigues Wala.

La Fundació de la Federació Catalana de Futbol va realitzar un concurs per escollir el seu nou logotip en el qual hi van poder participar tots els federats. Tot i que el primer premi va quedar desert, en Raül Riera i en Marc Osuna han estat el segon i tercer classificats, respectivament. Per aquest motiu, la Fundació de la FCF ahir els va fer entrega d’un lot de productes federatius i d’un val de 50€ per gastar en botigues Wala. En Raül Riera no va poder assistir a recollir el material i ho va delegar en la seva germana, la Lídia.

4feb

Els finalistes del concurs són els següents:

Primer premi: desert

Segon premi: Raül Riera Duch. 27 anys. De Roda de Barà. Jugador federat del club Atlètic Roda de Barà.

Tercer premi: Marc Osuna Vera. 13 anys. De Sabadell. Jugador federat del club Escola de Futbol Sabadell.

El En breu, la Fundació es posarà en contacte amb els guanyadors per fer-los entrega del premi.

La la Fundació de la FCF també vol agraïr a tots els concursants, la seva participació en el concurs.

27gen

L'Antiga Fàbrica Estrella Damm ha acollit la presentació del nou projecte de la Fundació de la FCF, que treballarà perquè el futbol sigui un esport d'integració, d'oportunitats i d'igualtat.

L'acte celebrat aquest matí ha servit per donar a conèixer el full de ruta de la Fundació de la FCF. "La Fundació servirà per treballar en projectes formatius i pedagògics en el món del futbol, alhora que per dur a terme projectes socials", ha explicat Subies després d'una breu benvinguda de Ramon Agenjo, patró de la Fundació de la FCF i conseller del Grup Damm.

El vicepresident de la Fundació, Pere Guardiola, ha estat l'encarregat d'exposar i explicar la situació actual de la Fundació, amb la nova imatge corporativa, el nou patronat, els projectes que s'han realitzat i els que estan previstos per als propers mesos. Aquests darrers projectes se centren en la nutrició, la cardioprotecció, les beques i projectes puntuals sota el lema 'Junts som més forts'.

Pel que fa a la Nutrició, la Fundació de la FCF de la mà de la Mutualitat de Futbolistes durà a terme la campanya 'Som club, fem salut', que consistirà en conscienciar el futbol base sobre la importància de la bona nutrició en el món del futbol. Aquesta campanya, tal com ha indicat el fisioterapeuta, educador físic i col·laborador de la Mutualitat, Oriol Balañà, servirà per donar a conèixer hàbits alimentaris saludables i millorar la salut dels joves futbolistes.

En la vessant de la cardioprotecció, la Fundació col·laborarà amb el Consell Català de Ressuscitació per a sensibilitzar la població de la importància d'una ràpida actuació en cas d'una aturada cardiorespiratòria. El Dr. Manel Cerdà, president del Consell Català de Ressuscitació, ha explicat a la presentació d'avui que és molt fàcil salvar una vida si es tenen certs coneixements sobre Suport Vital. Per això, la Fundació de la FCF i el Consell Català de Ressuscitació treballaran de la mà per divulgar aquestes tècniques de ressuscitació.

El president del Banc dels Aliments, Eduard Arruga, també ha estat present a l'acte d'avui i ha explicat al públic la campanya 'Marca un gol a la Fam', que consistirà en una recollida d'aliments durant un cap de setmana de maig a tots els camps de futbol i pavellons de futbol sala de Catalunya.

Per acabar amb els projectes presentats, també s'ha informat que la Fundació de la FCF engegarà un programa de beques amb la col·laboració de l'Obra Social la Caixa. Aquestes beques aniran dirigides a aquells joves que viuen una situació d'extrema pobresa i no poden permetre's jugar a futbol.

20gen

La Fundació Privada Catalana de Futbol i el Consell Català de Ressuscitació de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears s'han convertit en entitats col•laboradores.

El president de la Fundació de la FCF, Andreu Subies, i el president del Consell Català de Ressuscitació, Manel Cerdà, van signar ahir un conveni de col·laboració entre ambdues institucions per tal de fomentar la cooperació mútua.

Aquest conveni acorda que s’impulsaran accions per promoure, implantar i coordinar activitats formatives, de difusió i de bones pràctiques en el Suport Vital i en la Ressuscitació Cardiopulmonar a l’àmbit de Catalunya. D’aquesta manera, la Fundació de la FCF es compromet a difondre a través de formació i informació les maniobres necessàries en el Suport Vital Bàsic, moviments imprescindibles abans de fer servir el desfibril·lador (DEA).

Per la seva part, el Consell Català de Ressuscitació es compromet a formar representants de la FCF per a activitats docents i de sensibilització sobre la pràctica en el Suport Vital i la Ressuscitació Cardiopulmonar.

El proper 27 de gener, durant l’acte de presentació del nou projecte de la Fundació de la FCF, el Consell Català de Ressuscitació hi serà present.

26des

La Fundació de la FCF i La Marató de TV3 han organitzat un acte, aquesta tarda a Tortosa, en suport a La Marató d'enguany, que tracta sobre les malalties del cor.

L’Aula didàctica del Museu de Tortosa ha acollit unes conferències sobre les malalties coronàries sota el lema “El futbol mou el nostre cor”. La Fundació de la Federació Catalana de Futbol i La Marató de TV3 s’han unit per oferir aquest acte com a mostra de suport a l’edició d’enguany de La Marató.

L’acte ha estat encapçalat pel regidor de cultura de l’Ajuntament de Tortosa, i alhora delegat de la FCF a les Terres de l’Ebre, Joaquin del Pino, i pel vicepresident de la Fundació de la FCF, Pere Guardiola. Ambdós han destacat la importància de celebrar actes d’aquestes característiques degut a la seva vessant divulgativa i solidària.

Abans de començar amb les conferències, s’ha projectat el vídeo divulgatiu de La Marató d’enguany sobre les malalties del cor davant de tots els assistents.

L’especialista en medicina en l’educació física i l’esport i responsable de la Unitat de Medicina Esportiva i Promoció de la Salut de la Clínica Esportiva Terres de l’Ebre, el Dr. Joaquim Guasch, ha explicat la importància de les revisions mèdiques per a la detecció precoç de les malalties del cor. El Dr. Guasch ha ressaltat la importància que tenen aquestes revisions en el cas concret dels futbolistes, alhora que ha exposat alguns dels mètodes actuals de detecció, els símptomes i les malalties que poden afectar-los. Específicament ha parlat sobre la mort sobtada, una malaltia cardíaca que afecta als esportistes i que requereix de previsió i controls mèdics per evitar-la. “La prevenció és la millor cura”, ha emfatitzat el Dr. Guasch.

La segona ponència de la tarda ha estat a càrrec de la psicoterapeuta de l’Associació d’Ajuda als Afectats de Cardiopaties Infantils de Catalunya, la Sra. Àngels Estévez, que ha explicat els problemes amb els quals es troben els pacients amb malalties del cor i de quina manera afecten a la família i l’entorn. Alhora, ha posat especial èmfasi en l’entorn futbolístic, és a dir, de quina manera afecten aquestes malalties en la pràctica del futbol i quins són els hàbits que s’han de canviar.

L’acte ha finalitzat amb una crida a tot el públic a participar el proper 14 de desembre a La Marató de TV3 per a les malalties del cor.

A part de Pere Guardiola i Joaquin del Pino, per part de la FCF també han estat presents a l’acte el directiu Tomàs José i el directiu adjunt Antoni Artés, així com altres membres de l’estructura federativa.

26mai

El patronat de la Fundació de la Federació Catalana de Futbol s'ha reunit després d'una etapa d'inactivitat per engegar de nou el projecte fundacional.
Durant la reunió d'avui s'ha marcat la pauta de treball que seguirà la Fundació a través dels valors que el futbol català ha d'aportar a tots els terrenys de joc de Catalunya i a la societat. La Fundació es compromet així a ajudar en aspectes econòmics i socials a través de diferents actes i esdeveniments que es programaran durant l'any.
Aquesta ha estat una primera trobada per tal d'engegar aquest projecte que s'espera que en els propers mesos tingui una activitat ja completa..